OSCI-GEN

Razvoj generatorjev za pretvorbo energije nihanja ter vibracij v ladijskem, cestnem in tirnem prometu v električno energijo

Podjetje ETRA proizvodnja, trgovina, storitve d.o.o. je na javnem razpisu za »Spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov (TRL 3-6)«  uspešno pridobilo sofinanciranje za projekt razvoja generatorjev za pretvorbo energije nihanja ter vibracij v ladijskem, cestnem in tirnem prometu v električno energijo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Glavni cilj projekta je: razvoj fundamentalno nove rešitve generatorja za proizvajanje električne energije iz energije valovanja, nihanja, pospeškov ali pojemkov.

Glavni namen projekta je razvoj rešitve generatorja tip Torus in tip Ekscenter, ki imata izredno zanimivo priložnost koriščenja razpoložljivega vira energije kateri sedaj sploh ni izkoriščen. Rešitev bo uporabna za različne namene zlasti za ladijski promet ter tudi tovorni cestni in železniški promet.

Partnerji projekta:

  1. GEM MOTORS, razvoj in izdelava inovativnih elektromotorjev, d.o.o. Poslovna enota Celje
  2. ETRA proizvodnja, trgovina, storitve d.o.o.
  3. PRIMUM, poslovno svetovanje, d.o.o., Poslovna enota ŠOŠTANJ
  4. Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko
  5. Univerza v Novem mestu, Fakulteta za tehnologije in sisteme

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Povezava na spletno stran EKP v Sloveniji: www.eu-skladi.si

logotip-mizs        evropska-unija


ROBOTOOL-1

Ime projekta: Novi procesi kognitivnih in fleksibilnih robotiziranih delovnih mest v orodjarstvu – Orodjarna 4.0Akronim projekta: ROBOTOOL-1

Spletna stran: www.robotool.si

Naročnik projekta: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Časovni okvir: 1.10.2018 – 30.09.2021

Vrednost projekta: 2.888.453 €

Višina sofinanciranja: 1.984.171 €

Prednostno področje SPS: Tovarne prihodnosti

Koordinator projekta: ETRA d.o.o.

Sodelujoče organizacije: EMO-Orodjarna d.o.o., Univerza v Mariboru – Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), Univerza v Mariboru, Fakulteta za logistiko (UM FL)

logotip-robotool-1
Kratek povzetek projekta: Namen projekta je identificirati, razviti, testirati in validirati robotske fleksibilne, kognitivne robotske aplikacije za potrebe delovnih mest naročniške proizvodne dejavnosti v orodjarstvu. Namen je razviti hibridno robotsko delovno mesto (RiDM), kjer  bo robot pomagal proizvodnim delavcev pri izvajanju proizvodnih nalog, vključno s pomagali obogatene resničnosti (AR) ter uporabo avtomatiziranih transportnih naprav proizvodne logistike (AVG).

Prav tako bo razvit model pametne tovarne za potrebe orodjarstva – Orodjarna 4.0., katerega sestavni del bodo omenjena RiDM.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

www.eu-skladi.si

logotip-mizs      evropska-unija


Sistem za avtomatično dinamično tirno tehtanje

V našem podjetju razvijamo sistem za avtomatično dinamično tirno tehtanje vagonov v gibanju.

Razvijamo sistem, ki omogoča:

  • prepoznavanje in sledenje vlakovne kompozicije,
  • doseganje večje hitrosti pri tehtanju in
  • spremljanje podatkov v trenutku dogajanja.

evropska-unija mgrt

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več o projektu lahko preberete na povezavi avdin-teh.eu


Sejem MOS 2015 Celje

Spoštovani!

Vabimo Vas na naš razstavni prostor na Mednarodni obrtni sejem Celje, ki se bo odvijal od 08.09. do 13.09.2015. Obiščite nas v dvorani L1, 1. nadstropje, razstavni prostor 2, naravnost na vrhu stopnic.

Predstavili bomo tehnologijo prihodnosti na področju Sestrskega klica in Požarnih sistemov našega poslovnega partnerja Schrack Seconet, vodilnega proizvajalca in razvijalca tovrstne opreme na IP tehnologiji v Evropi.

mos-2015