ERP4SME

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na »Javnem razpisu za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letih 2019 in 2020 (Procesne izboljšave 2019 – 2020) »PRIZ 19-20«
     spirit-slovenija-logo_750x224     evropska-unija
Ime projekta: Nadgradnja sistema za za doseganje digitalizacije poslovanja

Akronim projekta: ERP4SME

Vrednost projekta: 48.800,00 €

Višina sofinanciranja: 20.000,00 €

Opis operacije: Načrtovane so izboljšave poslovnih procesov (1) z razvojem in implementacijo modula za podporo razvoja v informacijskem sistemu za avtomatsko generiranje kosovnic iz različnih programov in uvoz v materialno poslovanje, (2) z razvojem in implementacijo modula za vodenje projektov v obliki, kot jo zahtevajo posamezni naročniki, (3) z razvojem in implementacijo modula za naročanje za podporo pri pripravi dokumentacije potrebne za naročanje in (4) z postavitvijo dokumentarnega sistema za nadgradnjo kadrovskega modula v infomacijskem sistemu.

Namen operacije: Razvoj informacijskega sistema in posledično delna digitalizacija poslovanja  bo znižala stroške poslovanja, izboljšala učinkovitost dela in hkrati tudi negativne vplive na okolje. Podjetje bo načrtno in strokovno upravljalo človeške vire ter  pravočasno in v skladu s Slovensko strategijo pametne specializacije (pametne tovarne) skrbelo tudi za usposabljanje zaposlenih. Pozitiven bo tudi vpliv na družbeno okolje in socialni razvoj.

Cilji in rezultati operacije:

 • Pozitiven vpliv na okolje (znižanje celotnih negativnih vplivov na okolje za 3%);
 • Izboljšani delovni pogoji za zaposlene (zaradi manj izrednih stresnih dogodkov zaradi zamud projektov, lovljenja rokov…);
 • Izboljšani delovni pogoji za planerja in vodstvo podjetja (manj izrednih stresnih dogodkov zaradi, nedoseganja rokov, reogranizacije izvedbe projektov itd.);
 • Izboljšano bo zadovoljstvo strank (zaradi boljšega poznavanja njihovih zahtev in pričakovanj).

Iščemo 2 nova programerja robotike

Razpis za delovno mesto PROGRAMER ROBOTIKE  (m/ž)

Datum objave: 5. junij 2019 | Datum poteka: 31.08.2019

V podjetju ETRA imamo dva (2) prosta delovna mesta za programerja robotike. Zaposlitev se začne takoj za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev.

Od kandidata pričakujemo zaključen primeren magistrski študij 2. bolonjske stopnje, znanje računalniškega programiranja, samostojnost, ambicioznost, željo po raziskovanju in učenju ter znanje angleškega jezika.

Zainteresirane kandidate vabimo, da oddajo svojo vlogo in morebitna vprašanja glede delovnega mesta na elektronski naslov info(at)etra.si.


Iščemo novega programerja za robotiko

Razpis za delovno mesto PROGRAMER ROBOTIKE  (m/ž)

Datum objave: 20. marec 2019 | Datum poteka: 30.04.2019

V podjetju ETRA imamo prosto delovno mesto za programerja robotike. Zaposlitev se začne takoj za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev.

Od kandidata pričakujemo zaključen primeren magistrski študij 2. bolonjske stopnje, znanje računalniškega programiranja, samostojnost, ambicioznost, željo po raziskovanju in učenju ter znanje angleškega jezika.

Zainteresirane kandidate vabimo, da oddajo svojo vlogo in morebitna vprašanja glede delovnega mesta na elektronski naslov info(at)etra.si.


OSCI-GEN

Razvoj generatorjev za pretvorbo energije nihanja ter vibracij v ladijskem, cestnem in tirnem prometu v električno energijo

logotip-mizs                          evropska-unija

Podjetje GEM MOTORS je na javnem razpisu za »Spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov (TRL 3-6)«  uspešno pridobilo sofinanciranje za projekt razvoja generatorjev za pretvorbo energije nihanja ter vibracij v ladijskem, cestnem in tirnem prometu v električno energijo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Podjetje ETRA d.o.o se v projekt vključuje kot konzorcijski partner.

Naročnik projekta: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Časovni okvir: 1.10.2018 – 31.12.2021

Vrednost projekta: 2.816.296 €

Višina sofinanciranja: 1.938.002 €

Glavni cilj projekta je: razvoj fundamentalno nove rešitve generatorja za proizvajanje električne energije iz energije valovanja, nihanja, pospeškov ali pojemkov.

Glavni namen projekta je razvoj rešitve generatorja tip Torus in tip Ekscenter, ki imata izredno zanimivo priložnost koriščenja razpoložljivega vira energije kateri sedaj sploh ni izkoriščen. Rešitev bo uporabna za različne namene zlasti za ladijski promet ter tudi tovorni cestni in železniški promet.

Partnerji projekta:

 1. GEM MOTORS, razvoj in izdelava inovativnih elektromotorjev, d.o.o. Poslovna enota Celje
 2. ETRA proizvodnja, trgovina, storitve d.o.o.
 3. PRIMUM, poslovno svetovanje, d.o.o., Poslovna enota ŠOŠTANJ
 4. Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko
 5. Univerza v Novem mestu, Fakulteta za tehnologije in sisteme

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Povezava na spletno stran EKP v Sloveniji: www.eu-skladi.si

 


ROBOTOOL-1

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
 

          logotip-mizsevropska-unija

Ime projekta: Novi procesi kognitivnih in fleksibilnih robotiziranih delovnih mest v orodjarstvu – Orodjarna 4.0

Akronim projekta: ROBOTOOL-1

Spletna stran: www.robotool.si

Naročnik projekta: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Časovni okvir: 1.10.2018 – 30.09.2021

Vrednost projekta: 2.888.453 €

Višina sofinanciranja: 1.984.171 €

Prednostno področje SPS: Tovarne prihodnosti

Koordinator projekta: ETRA d.o.o.

Sodelujoče organizacije: EMO-Orodjarna d.o.o., Univerza v Mariboru – Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), Univerza v Mariboru, Fakulteta za logistiko (UM FL).

Kratek povzetek projekta: Namen projekta je identificirati, razviti, testirati in validirati robotske fleksibilne, kognitivne robotske aplikacije za potrebe delovnih mest naročniške proizvodne dejavnosti v orodjarstvu. Namen je razviti hibridno robotsko delovno mesto (RiDM), kjer  bo robot pomagal proizvodnim delavcem pri izvajanju proizvodnih nalog, vključno s pomagali obogatene resničnosti (AR) ter uporabo avtomatiziranih transportnih naprav proizvodne logistike (AGV).

Prav tako bo razvit model pametne tovarne za potrebe orodjarstva – Orodjarna 4.0., katerega sestavni del bodo omenjena RiDM.

logotip-robotool-1

Sistem za avtomatično dinamično tirno tehtanje

V našem podjetju razvijamo sistem za avtomatično dinamično tirno tehtanje vagonov v gibanju.

Razvijamo sistem, ki omogoča:

 • prepoznavanje in sledenje vlakovne kompozicije,
 • doseganje večje hitrosti pri tehtanju in
 • spremljanje podatkov v trenutku dogajanja.

evropska-unija mgrt

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več o projektu lahko preberete na povezavi avdin-teh.eu


Sejem MOS 2015 Celje

Spoštovani!

Vabimo Vas na naš razstavni prostor na Mednarodni obrtni sejem Celje, ki se bo odvijal od 08.09. do 13.09.2015. Obiščite nas v dvorani L1, 1. nadstropje, razstavni prostor 2, naravnost na vrhu stopnic.

Predstavili bomo tehnologijo prihodnosti na področju Sestrskega klica in Požarnih sistemov našega poslovnega partnerja Schrack Seconet, vodilnega proizvajalca in razvijalca tovrstne opreme na IP tehnologiji v Evropi.

mos-2015