OSCI-GEN

Razvoj generatorjev za pretvorbo energije nihanja ter vibracij v ladijskem, cestnem in tirnem prometu v električno energijo

logotip-mizs                          evropska-unija

Podjetje GEM MOTORS je na javnem razpisu za »Spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov (TRL 3-6)«  uspešno pridobilo sofinanciranje za projekt razvoja generatorjev za pretvorbo energije nihanja ter vibracij v ladijskem, cestnem in tirnem prometu v električno energijo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Podjetje ETRA d.o.o se v projekt vključuje kot konzorcijski partner.

Naročnik projekta: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Časovni okvir: 1.10.2018 – 31.12.2021

Vrednost projekta: 2.816.296 €

Višina sofinanciranja: 1.938.002 €

Glavni cilj projekta je: razvoj fundamentalno nove rešitve generatorja za proizvajanje električne energije iz energije valovanja, nihanja, pospeškov ali pojemkov.

Glavni namen projekta je razvoj rešitve generatorja tip Torus in tip Ekscenter, ki imata izredno zanimivo priložnost koriščenja razpoložljivega vira energije kateri sedaj sploh ni izkoriščen. Rešitev bo uporabna za različne namene zlasti za ladijski promet ter tudi tovorni cestni in železniški promet.

Partnerji projekta:

  1. GEM MOTORS, razvoj in izdelava inovativnih elektromotorjev, d.o.o. Poslovna enota Celje
  2. ETRA proizvodnja, trgovina, storitve d.o.o.
  3. PRIMUM, poslovno svetovanje, d.o.o., Poslovna enota ŠOŠTANJ
  4. Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko
  5. Univerza v Novem mestu, Fakulteta za tehnologije in sisteme

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Povezava na spletno stran EKP v Sloveniji: www.eu-skladi.si